Kuidas oleks vana asbestist katuse eemaldamisega?

Asbestist laineplaadid on põllumajandussektoris väga levinud. Need olid populaarsed aastakümneid tagasi ja võivad nüüd ilmastikutingimustest tulenevalt olla veidi kulunud. Sellisel juhul võivad asbestikiud levida, põhjustades tervise - ja keskkonnaprobleeme. Ärge riskige sellega, vaid renoveerige oma katus.

Eternit minevik seoses asbestiga

Asbest on meie tootmisprotsessides keelatud alates 2002. aastast. Kuid sellegipoolest jätkame oma mineviku haldamist kõige hoolsamal moel. Kooskõlas teaduslikult põhjendatud teadmiste ja õigusaktide arenguga võtsid Etex ettevõtted mitmeid meetmeid soovituslike kokkupuute piirnormide järgimiseks. Lõpuks keelatakse asbesti kasutamine meie tootmisprotsessides kogu maailmas. Loomulikult ei saa me minevikus toimunut tagasi võtta. Aga tegime kõigile oma ettevõtetele kohustuslikuks asbestiohvreid aidata.

roof renovation

Kuidas ma asbestist laineplaadi ära tunnen?

Kui teie katus on paigaldatud enne 1993. aastat, siis tõenäoliselt sisaldab see asbesti. Eternit lõpetas selle materjali kasutamise laineplaatides 1993. aastal. Kui te pole kindel, millal teie katus paigaldati, võite otsida laineplaadilt tähti NT (New Technology), vt pilti. Otsige laineplaadi ülemiselt poolt, viimase (kuuenda) ülespoole suunatud laineharja küljelt. Nende tähtede olemasolu näitab, et see tsement sisaldab sünteetilisi kiudusid, tselluloosi ja erinevaid manuseid, mitte asbesti. Kui teil on endiselt kahtlusi, kas laineplaat sisaldab asbesti või mitte, võib spetsialist aidata teil selle välja selgitada.

roof renovation

Kas ma saan ise asbesti eemaldada?

Eraisik võib eemaldada maksimaalselt 35 m² asbesti (katus), mis on heas seisukorras. See on lubatud ainult rangelt kindlaks määratud juhtudel. Kohalikest omavalitsustest saate teavet, millistel tingimustel see on lubatud. Asbesti eemaldamisest tuleb alati teavitada kohalikke omavalitsusi.

Üle 35 m² asbesti peab igal juhul kõrvaldama sertifitseeritud ettevõte 2005. aasta määruse asbesti eemaldamise kohta artikli 6 esimese lõigu alusel. Selle artikli kolmanda lõigu alusel võib teid trahvida, kui tööd on teinud sertifitseerimata ettevõte.

Võtke kindlasti kuulda kõik ohutusabinõud, kui otsustate katusele ronida. Soovitame teil sellise töö tegemiseks pöörduda professionaalide poole. Spetsialistidena on nad paremini varustatud, et töö ohutult ära teha.

agri support

Kas teil on veel küsimusi? Ärge kõhelge meiega ühendust võtmast.