Valige õige värv oma talu katusele

Kui te mõtlete uue katuse peale oma põllumajandushoonele, peate mingis etapis valima sellele värvi. Võimalik, et see ei tundu koheselt oluline, kuid katuse värvus mõjutab talu ilmet ja tunnetust. Siin on toodud mõned näpunäited, mida arvesse võtta.

Valige õige värv oma talu katusele

Katuse nähtavus

Katuse värvus on veelgi tähtsam, kui see on väga nähtav. Seetõttu esineb lamekatuse katusekattematerjalide valikute seas vähe värvivariatsioone, kuna neid ei ole tavaliselt näha, kui te just ei sõida helikopteriga.

Viilkatus on hoopis teine asi. Seda on maapinnalt võimalik näha. Mida kõrgem on katuse kalle, seda nähtavam see on. Võtke arvesse ka maastikku. Kui teie talu asub mägisel alal, on tõenäoline, et teie katus on palju nähtavam, kui te just ei asetse mäe otsas.

Küünide ja loomade elupindade katuste värvus on osa teie talu üldisest disainist. Esteetika ei ole põllumajanduslike hoonete juhul esmatähtis, kuid katus võib teie talu ilu ja atraktiivsust suurendada kuid ka vähendada. Lisaks on uus katus ka üpris suur investeering, mida peate järgmiste kümnendite jooksul nägema, seetõttu tasub mõningane värvide üle kaalutlemine ennast ära.

Valige õige värv oma talu katusele

Ümbrusega sulandumine

On ebatõenäoline, et teie taluhoone on ainus hoone piirkonnas. Võtke arvesse teisi hooneid oma talus, naabermaju või lähedal asuvaid põllumajandushooneid. Peamine küsimus seisneb selles, kas te soovite sisse sulanduda või vastupidiselt hoopiski esile tõusta.

Lisaks vaadake ka oma piirkonna looduslikke tegureid. Kas teie hooned asuvad lopsakate elavate roheliste karjamaade keskel või asub teie talu tumedama rohelise metsa taustal? Kõik maastikud ei ole valdavalt rohelised. Mõtelge kollase, pruuni või hiljuti küntud põldude musta pinnase erinevatele varjunditele. Või kasvuhoonete valgele-hallile värvusele.

Sellest pole midagi, kui lasete oma taluhoonel välja paista, kuid see ei tohiks olla vastuolus ümbritsevaga. Soovitame teil piirkonnas ringi sõita, et näha teisi näiteid taludest ja millised värvid näevad taluhoonetel head välja. Teiste katuste vaatlemine on inspiratsiooni saamiske hea viis.

Valige õige värv oma talu katusele

Värvide mõju

Värvidel on konkreetne optiline mõju hoone ilmele ja tunnetusele. Värvide hea kasutus muudab taluhoonete ilme sümpaatsemaks ja piirkonda sobivamaks.

  • Heledad värvid peegeldavad rohkem ja äratavad seetõttu rohkem tähelepanu. Nende puhul tundub hoone suurem, kui see tegelikult on. Heledamad katused on tavaliselt hoonete jaoks sobivamad.

  • Tumedad värvid vähendavad hoone näivat suurust. Need kipuvad ka vähem pealetükkivalt maastikuga sulanduma. Tumedad värvid kipuvad peitma ka puudusi ja loovad fookust. Seetõttu on selline katus kasulikum, mis on seintest tumedam.

Mõtelge ka ilmastikuolude peale. Kui ilm kipub teie piirkonnas olema hallim ja vihmasem, võiksite valida heledama värvuse, et lisada sära oma talu tunnetusele. Tumedad värvused imavad rohkem soojust, samas kui heledad värvid peegeldavad päikesevalgust.

Valige õige värv oma talu katusele

Mitmekülgne valik Eterniti võimalusi

Eterniti profiilplaate on erinevates UV-kindlates värvustes alates halli erinevatest varjunditest kuni punase, pruuni ja mustani. Need ei ole ainult kerged, kestvad ja vastupidavad kõdunemise, hallituse, korrosiooni, ammoniaagi, putukate ning muude kahjurite suhtes, vaid näevad ka head välja. Lisaks on neid lihtne hooldada ja kestvus on 50 aastat.

Mis iganes värvi te valite, kõik meie tarvikud on valmistatud eritellimusel meie kiudtsemendist katusepaneelide jaoks ja on saadaval samades värvitoonides, et tagada kaunis viimistlus. Võite valida katuseplekid, mis täiendavad teie katusekatet või loovad kontrasti, et tekitada spetsiaalset efekti. Lõppude lõpus piirab võimalusi ainult teie enda loomingulisus.

Proovige enne soetamist!