Parim katus turvalise, mugava ja hea väljanägemisega hobusetallile

Hobused on tundlikud ja armastavad loomad. Seega tuleb nende eest hästi hoolt kanda ja pakkuda neile parimaid elutingimusi. Katus on iga hobusetalli keskne element õige temperatuuri ja niiskustaseme hoidmiseks, aga ka hea väljanägemise loomiseks. Kiudtsement on väga vastupidav katuselahendus, mis pakub ka akustilist mugavust ja on suurepäraseks aluseks päikesepaneelidele.

Parim katus turvalise, mugava ja hea väljanägemisega hobusetallile

Hoidke oma hobuseid jaheda ja kuivana kiudtsemendist katusepaneelidega

Jaheda ja mugava keskkonna loomine hobustele on oluline nende heaolu jaoks. Hobuse tavapärane kehatemperatuur jääb vahemikku 37,5–38,5 °C. Kui temperatuurid suvel tõusevad, higistavad hobused enda jahutamise eesmärgil, nagu teevad seda ka inimesed.

Kui kuumus kestab liiga kaua ja hobusel ei õnnestu temperatuuri higistamise teel alandada, kannatab ta kuumastressi käes. Hobune on sel juhul häiritud ning kui on tegemist võistleva hobusega, mõjutab see ta sooritusi negatiivselt.

Seega on oluline hoida kuumus ja niiskus tallist väljaspool. Kiudtsemendist katusekattematerjal toimib hästi, hoides hobuse eluhooned jahedana. Kiudtsement ei juhi kuumust ega soojene. See kaitseb teie looma tõhusalt päikese, aga ka vihma ja külma eest. Lisaks on kiudtsement võimeline imama niiskust 25% jagu oma kuivmassist, aidates teie hobusel higistades kuivaks saada.

Parim katus turvalise, mugava ja hea väljanägemisega hobusetallile

Ventilatsiooni olulisus teie hobusetallis

Värske õhk aitab teie hobustele luua tervisliku keskkonna. Suviti aitab õige ventilatsioon hobustel higistades end jahutada, vähendades seeläbi kuumastressi tekkimise riski. Aga ka külma ilma puhul soovitame hästi ventileerida, et eemaldada läppunud õhku ja tõmmata sisse puhast õhku. Eelistatult tuleks hoida ventilatsioon ja aknad avatuna ning hoida loomi soojas rohkemate või paksemate hobusetekkidega.

Loomuliku ventilatsiooni tekitamiseks võite kasutada „korstnaefekti“. Hobuste tekitatud kuumus tõuseb lakke, seega tekitades katusele ava, pääseb kuum õhk selle „korstna“ kaudu välja, tõmmates samal ajal sisse värsket õhku ventilatsiooni, uste ja akende kaudu. Veenduge aga selles, et te ei tekitaks loomadele liigset tuuletõmbust.

Kiudtsement on ideaalne materjal sellise loomuliku ventilatsiooni toetamiseks, mis on vajalik hobusetallides. Eternit on suur valik kiudtsemendist kaitstud avatud katuseharju. Või valige läbipaistvad katuseharjad, et tagada hea ja stabiilne kliima ühtlase valgusega ning tuuletõmbuseta ventilatsioon.

Parim katus turvalise, mugava ja hea väljanägemisega hobusetallile

Laske loomulik päevavalgus läbipaistvate katuseplaatide kaudu sisse

Valgus on tallis olevatele hobustele väga oluline, kuna see tekitab loomulikuma keskkonna. Päevavalgusel on positiivne mõju teie loomade käitumisele. Märade reproduktsioonitsükli käivitab näiteks päevade pikkus sel määral, et kunstlik valgus võib edendada paaritushooaega.

Valguse laskmiseks hobusetalli võite valida külg- või katuseaknad. Eternit katusekatet on võimalik kombineerida läbipaistvate plaatidega, et lasta loomulikku valgust talli. Paigutage nad siiski nutikalt, et vältida kasvuhooneefekti ja otsese päikesevalguse langemist loomadele, kuna see võib põhjustada kuumastressi.

Parim katus turvalise, mugava ja hea väljanägemisega hobusetallile

Hoidke hobusetall müravaba

Traditsiooniliselt on hobused saakloomad. Endi kaitsmiseks röövloomade eest on nende kuulmine palju teravam kui meil. Nende kõrvad on võimelised pöörlema 180 kraadi, et tuvastada, kust heli pärineb, ja joosta ohu korral teises suunas.

Seega võite ainult ette kujutada stressi ja ärevust, mida teie hobused kogevad, kui vihm talli katusele langeb. Lainelisel kiudtsemendist katusekattematerjalil on suurepärased heliisolatsiooniomadused.

Parim katus turvalise, mugava ja hea väljanägemisega hobusetallile

Keskkonnasäästlik valik teie tallile

Kiudtsement on jätkusuutlik valik. See on vastupidav ja kerge materjal, mis on valmistatud looduslikest komponentidest (tsement, vesi, kiud).

Kiudtsemendist katusekatteplaadid on ideaalseks vastupidavaks aluseks fotoelementidest paneelidele, kuna need on äärmiselt stabiilsed kõigis ilmastikuoludes ja vastupidavad hallituse, kõdunemise, rooste, kahjurite ning tule suhtes. Nende laineline kuju võimaldab päikesepaneelide ümber hea õhuvahetuse, mis tagab maksmaalse paneelide tootluse. Päikesepaneelid ei ole ainult keskkonnasõbralikud vaid ka vähendavad märkimisväärselt teie elektriarvet.

Kiudtsemendist materjalid on vastupidav ja soodne lahendus teie hobusetalli jaoks.