Tehke koostööd kohaliku kogukonnaga, et toetada oma põllumajandusettevõtet

„Kui te ei ole laua taga, olete laua peal.“ See loosung vastab tõele ka teie põllumajandusettevõtte puhul. Paljud põllumajandusega seotud otsused võtavad vastu inimesed, kellel puudub kogemus maaviljelusega. Tehes koostööd kohaliku kogukonnaga ja väljaspool seda, teete oma hääle kuuldavaks põllumajandussektori hüvanguks

Tehke koostööd kohaliku kogukonnaga, et toetada oma põllumajandusettevõtet

Tehke oma hääl kuuldavaks

Väga paljud otsused mõjutavad meie põllumajanduskogukonda, kuid talunikega pole isegi nõu peetud. Tõsi on see, et talunikud on liiga hõivatud oma loomade või põldudel töötamisega. Kui me ei võta aktiivselt sõna oma sektori nimel, muutuvad tingimused põllumajanduse jaoks halvemaks. On ainuõige, et saate kaasa rääkida otsuste puhul, mis teie ettevõtet mõjutavad

Oluline on see, et peale põllumajandusest rääkimise leiaksid aset ka tõsised arutelud põllumajandussektoriga. Talunikel on ainulaadne perspektiiv meie majanduse olulisest primaarsektorist: toidu tootmine maailma toitmiseks. Seetõttu võtke sõna ja tehke oma hääl kuuldavaks.

Toetame omalt poolt talunikke, et suurendada nende saagikust ja kasumit.

Tehke koostööd kohaliku kogukonnaga, et toetada oma põllumajandusettevõtet

Liituge põllumajandusorganisatsioonidega

Kõige ilmsem viis oma põllumajandusettevõtte kaitsmiseks on põllumajandussektoris olevate huviorganisatsioonide kaudu. Need võivad olla talunike ühingud, põllumajandusametid, tooraineorganisatsioonid jne. Nende organisatsioonide eesmärk on kaitsta talude ja talunike huvisid.

Kui te soovite öelda sõna sekka teemade puhul, mis mõjutavad teie põllumajandusettevõtet, võite hakata nendes organisatsioonides tegutsema. Näidake üles huvi ja ühinege koosolekutega. Nad on tavaliselt väga rõõmsad uute entusiastlike inimeste üle, kes soovivad juhtida arutelusid õiges suunas.

Tehke koostööd kohaliku kogukonnaga, et toetada oma põllumajandusettevõtet

Looge kohalikke muutusi

Olgu, osalemine poliitika kujundamises ei sobi kõigile. Teil on võimalik ka kohalikul tasandil midagi muuta. Võite näiteks teha koostööd kohalike koolidega ja kutsuda õpetajaid ning õpilasi ekskursioonile oma talusse. Näidates tehtavat tööd, aitate luua tulevast tarbijate generatsiooni, kes hindab nende toidu tootmisse panustatud tööd. See loob positiivse suhte kohaliku kogukonnaga.

Veel üheks meetodiks kogukonda jälje jätmiseks on müüa oma tooteid otse kohalikele inimestele. Võite avada oma talupoe, liituda ühistuga või omada letti kohalikul taluturul. Inimesed tahavad teada, kust nende toit pärit on ja kes selle tootis. Kohalikule kogukonnale müümine on ka jätkusuutlikum, kuna tooted ei pea reisima ringi kogu riigis või maailmas. Lühike tarneahel pakub tarbijatele värskemaid tooteid ja teile lisandub aktiivseid toetajaid, kes usuvad teie põllumajandustegevusse.

Eternit saab aidata teil luua õige hoone teie talupoe või turu jaoks.

Tehke koostööd kohaliku kogukonnaga, et toetada oma põllumajandusettevõtet

Mõjutage avalikku arvamust

Poolehoiu võitmiseks avage ennast ja näidake inimestele oma suurepärast tehtud tööd. Me juba mainisime kooliekskursioone, kuid te võite osaleda ka avatud talude päeval, et tõsta põllumajandussektorit rohkem esile ja näidata selle olulisust seoses toiduainete varustamisega. Selleks on vaja ainult teadetetahvlit, veidi reklaami ja päeva, mil näidata inimestele oma talu.

Avalikud näost näkku kohtumised on hea viis tutvuste loomiseks, kuid tänapäeval ei tohi unustada sotsiaalmeedia võimu. See on suurepärane võimalus lasta tarbijatel piiluda oma talu telgitagustesse. See teeb inimesed teadlikuks kõigist jõupingutustest, mida panustate nende endi poolt söödavasse toitu. Kui sotsiaalmeedia ei ole teie teema, on teie perekonnas kindlasti keegi, kes on nutitelefon käes sündinud ja saab teid hädast välja aidata.

Kõigil väikestel tegudel ja positiivsetel kontaktidel on koos suur mõju meie sektorile. Kui me näitame inimestele, kust nende toit pärit on ja kuidas seda toodetakse, saame suurendada toetust põllumajandussektorile.