Piima- ja kariloomadele optimaalne keskkond, et lehmad püsiksid terved

Piimatootmis- ja karjaüksuse kvaliteet on loomade vaimse ning füüsilise heaolu tagamisel ülioluline; õnnelikud ja terved lehmad annavad rohkem piima ning kasvavad kiiremini. See aitab teil karja jaoks mõeldud hoonetesse tehtud investeeringu kiiremini tagasi teenida. Lugege meie eksperdi nõuandeid, kuidas korralikku üksust ehitada.

Piima- ja kariloomadele optimaalne keskkond, et lehmad püsiksid terved

Investeerige loomade heaolusse

Mugavad elutingimused panustavad teie karja heaolusse, aga ka tarbijad on loomade elutingimustest järjest teadlikumad. Nad soovivad loomseid tooteid, mis on valminud keskkonnas, kus loomadest peetakse lugu. See on veel üks põhjus, mille pärast tasub investeerida kestlikku piimatootmis- ja karjaüksusesse, kus arvestatakse teie loomade loomulike vajadustega. Mõelge läbi oma hoone parim võimalik projekt, arvestades ühe looma jaoks vajaliku minimaalse ruumiga ja loomade erineva vanuse ning konkreetsete vajadustega. See aitab teil otsustada, milliseid materjale kasutada optimaalsete elutingimuste loomiseks.

Piima- ja kariloomadele optimaalne keskkond, et lehmad püsiksid terved

Vältige niiskust ja haigusi

Loomad eraldavad kehasoojust ja niiskust, mis kipub tekitama külmematele seintele ning lakke kondensaati. Lakke kogunenud niiskus tekitab siis piiskasid, mis kukuvad loomade peale. See tekitab nendes stressi ja vee tilkumine on ka oluline haigustekitaja. Seepärast on tähtis vähendada hoone laes kondenseeruvat niiskust. Osalise lahenduse pakub ventilatsioon, aga nutikas kiudtsementplaatidest katus aitab samuti loomi kuivana hoida. Näiteks suudavad Eterniti plaadid imada niiskust 25% jagu oma kuivmassist. See hoiab niiskuse lehmadest eemal, nii et see aurustub katuseplaatide kaudu ja elukeskkond on neile tervislikum.

Piima- ja kariloomadele optimaalne keskkond, et lehmad püsiksid terved

Looge õige temperatuur oma karjaüksuses

Lehmade tervise nimel peab piimatootmis- ja karjaüksuste temperatuur olema loomade jaoks sobilik. Neile on optimaalne keskkonnatemperatuur 5–18 °C. Samuti tuleb seda hoone ehitusmaterjalide valimisel arvesse võtta. Kiudtsemendil on madal temperatuurijuhtivus, mis tähendab, et see edastab muutusi temperatuuris aeglaselt väljast sisse. Koos täiendava isolatsiooniga pakub see seetõttu optimaalset kaitset teie loomadele olenevalt teie kliimast ja vajadustest. Kui suved kipuvad teie kandis siiski kuumad olema, on teil vaja hoonesse eraldi jahutusmehhanisme, sest kui sooja on rohkem kui 20 °C, on teie lehmadel raske kehatemperatuuri reguleerida. Kuumastress vähendab piimatootmist. Lisaventilatsioon või niisutussüsteem aitab varjestatud hoones langetada temperatuuri 8 °C võrra. Andke loomadele piisavalt joogivett.

Piima- ja kariloomadele optimaalne keskkond, et lehmad püsiksid terved

Kindlustage tervislikud ja hügieenilised elutingimused

Loomade käitumine ja sõnnikutootmine tekitavad mis tahes hoones üsna karmid tingimused. Seega valige parimad materjalid, mis löökidele vastu peavad. Kiudtsemendist profiilplaadid on väga kemikaalikindlad (nt taluvad karja tekitatud ammoniaaki), kuid taluvad ka kõdunemist, roostet, seeni ja kahjureid (nt närilised, putukad). See aitab hoida hoones võimalikult tervislikke tingimusi. Eterniti, nagu teiegi jaoks, on peamine loomade heaolu. Teame, et üksuse paiknemine, ventilatsioon, valgustus ja nuhtlusloomade ohjamine mõjutavad teie loomade heaolu. Kui te nende tegurite eest ei hoolitse, on tagajärjed talu jaoks pikas perspektiivis kulukad. Eternit toodab katuseplaate, mis on projekteeritud just Euroopa talunikke ja meie ainulaadset ilmastikku silmas pidades. Meie plaadid on teie põllumajandushoonetele kasulik ja ohutu lahendus, mis aitab ehituskulud eelarve piires hoida.