Suurendage loomade heaolu optimaalsete taluhoonetega

Loomade heaolu ja mugavus on üks peamisi prioriteete loomapidamise hoonete ehitamisel või renoveerimise. Hoonete kvaliteedil on suur mõju loomade vaimsele ja füüsilisele heaolule. Ja õnnelikud loomad toodavad rohkem ning kasvavad kiiremini. Eternit on investeerinud loomade heaolusse aastakümneid, pakkudes katuselahendusi, millega hoida loomad õnnelike ja tervetena.

Suurendage loomade heaolu optimaalsete taluhoonetega

Loomade heaolu viis aspekti talus

Loomade heaolu on olnud valitsuste ja ühingute päevakorras aastakümneid. Loomadele suunatud julmus või nende hooletusse jätmine ei ole ainult moraalitu ja illegaalne, vaid ka kahjutoova mõjuga teie ärile. Kui elutingimused on optimaalsed, kasvavad teie loomad kiiremini, nad on tervemad ja toodavad rohkem, olenemata sellest, kas teie tegevuse eesmärgiks on piima, liha, munade või järglaste saamine.

Juba 1965. aastal sõnastas Ühendkuningriigi valitsus niinimetatud viie vabaduse põhimõtted loomade heaolu suurendamiseks. Sellest ajast saadik on paljud organisatsioonid, veterinaaride ametigrupid ja isegi Maailma Loomatervishoiu Organisatsioon võtnud vastu need viis juhtpõhimõtet loomade vastutustundlikuks kohtlemiseks. Loomadel peaks olema õigus:

  • Mitte kannatada nälga ega janu – juurdepääs värskele veele ja sobivale söödale.
  • Mitte kannatada ebamugavust – sobiv elukeskkond, sh peavari ja mugav puhkeala.
  • Mitte kannatada valu, vigastuste või haiguste käes – nii ennetamine kui ka kiire diagnoos ja ravi sümptomite korral.
  • Väljendada vabalt tavapäraseid käitumisharjumusi– piisavalt ruumi, asjakohased ruumid ja kaaslased.
  • Mitte kannatada hirmu ja murede käes– tingimused ja kohtlemine, mis ei tekita vaimseid kannatusi.
Suurendage loomade heaolu optimaalsete taluhoonetega

Kaalutlused põllumajandusloomade hoonete jaoks

Uued loomadele mõeldud hooned kujutavad endast märkimisväärset investeeringut, seega tuleks teha seda õigesti. Arvesse peaks võtma eelpool mainitud viie vabaduse põhimõtet . Optimaalsete elutingimustega suurendate loomade talitlusvõimet ja vähendate haigusi ning suremust. Ja tootlikkuse tase käib käsikäes investeeringutasuvusega.

Lisaks viige end kurssi uusimate loomapidamishoonete eeskirjadega. Need kipuvad muutuma rangemaks, mitte ainult loomade heaolu nimel, aga ka keskkonnaalastel kaalutlustel ja võimalikul mõjul teie naabruskonnale. Veenduge eeskirjade järgimises, et kaitsta oma investeeringut võimalike kaebuste ja õigusrikkumiste suhtes. Rääkides kaitsest, mõtelge ka viisidele, kuidas oma varasid korralikult kindlustada näiteks õnnetuste või varguste suhtes.

Lõpetuseks mõtelge ka endale. Teie hooned peaksid olema võimalikult mugavad ka personalile, kes seal töötavab. Kaaluge süsteeme, mis muudavad teie enda elu lihtsamaks, nt loomi söötes, lauta puhastades, kariloomi liigutades jne.

Suurendage loomade heaolu optimaalsete taluhoonetega

Seitse põhinõuet uutele loomapidamishoonetele

Ehitades uut hoonet oma põllumajandusloomadele, peate mõtlema nende seitsme punkti peale, et luua optimaalsed elutingimused oma kariloomadele, aga ka mugavad töötingimused teile endile ja oma töötajatele.

  • Juurdepääs: veenduge, et loomadel oleks lihtne juurdepääs oma eluruumidele ja varjualusele.
  • Sööt: tagage nõuetekohane toitumine ja värske vesi, mis oleks puhas võimalikust saastumisest.
  • Bioohutus: kasutage materjale, mis on vastupidavad hallituse, kõdunemise ja muude kahjulike organismide suhtes.
  • Nuhtlusloomade tõrje: looge ebasoodsad tingimused kahjuritele, et nad ei häiriks teie loomi.
  • Ilmastikukaitse: kasutage materjale, mis kaitsevad tõhusalt külma, päikese, tuule ja sademete eest.
  • Valgus: tagage loomulik päevavalgus, kuna sel on positiivne mõju teie loomadele.
  • Ventilatsioon: kariloomad toodavad niiskust, seega on õige ventilatsioon oluline nende kuivana hoidmiseks.
Suurendage loomade heaolu optimaalsete taluhoonetega

Las Eternit aitab teil loomade eest hoolitseda

Loomade heaolu on kesksel kohal kõiges, mida me teeme. Eternit katusepaneelidel on täiuslikud omadused teie loomade kaitsmiseks ilma, vihma või päikesepaiste eest. Need on valmistatud kauakestvast kiudtsemendist, mis on vastupidav hallituse, kahjurite, kõdunemise, roostetamise ja korrosiooni suhtes. Eternit laineline struktuur võimaldab hea õhuvahetuse ja tänu materjali imamisvõimele ei tilgu kondensatsioon tagasi loomadele ega nende söödale. Lisaks lasevad läbipaistvad paneelid hoonesse valgust, luues ideaalsed tingimused loomade heaoluks.